COMPARTIMENTUL

DIABET SI NUTRITIE
 

         Specialitatea Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice fiinteaza in Spitalul Clinic Colentina din luna ianuarie 2003, initial sub forma organizatorica de compartiment, transformat in luna mai 2004 in sectie aferenta acestui domeniu.
         Sectia de Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice functioneaza sub conducerea d-nei Dr. Silvi Ifrim, medic primar medicina interna, diabet zaharat, nutritie si boli metabolice, cu competenta in ecografie generala si Doppler vascular, doctor in medicina.

 CAPACITATI SI ATRIBUTELE FUNCTIONALE ALE SECTIEI DE DIABET ZAHARAT, NUTRITIE SI BOLI METABOLICE

         Sectia asigura asistenta medicala pentru pacientii cu diabet zaharat tip 1, diabet zaharat tip 2 insulinonecesitant, tratat cu antidiabetice orale sau echilibrat prin dieta, diabet gestational, atat pentru cei care se afla in dezechilibru metabolic, cat si pentru cei ce necesita monitorizarea echilibrului glicemic, al afectiunilor asociate sau al complicatiilor cronice ale diabetului.
         Pacientii internati beneficiaza de consulturile interdisciplinare necesare asigurate de medicii celorlalte clinici ale spitalului si de cei ai cabinetelor din Ambulatoriul de specialitate.
         Pe langa persoanele cu diabet beneficiaza de investigatii si tratament si cei cu toleranta alterata la glucoza, dislipidemii, hiperuricemii, obezitate, etc.
         In afara analizelor de laborator si investigatiilor paraclinice uzuale se pot efectua teste de toleranta la glucoza sau determinarea hemoglobinei glicolizate, marker fidel al echilibrului glicemic.
         Se realizeaza in cadrul sectiei ecografia de Doppler vascular precum si alte investigatii ecografice, obtinandu-se informatii suplimentare in patologia bolnavilor de diabet.
         In cadrul sectiei functioneaza un cabinet de educatie a pacientului diabetic (situat la parter), in care asistenta sefa, d-na Mirela Iavorschi, asistent medical principal si instructor de diabet, asigura educatia dietetica si cea privind regimul de viata pentru toti diabeticii internati in Spitalul Clinic Colentina, dar si pentru cei cu alte afectiuni metabolice (dislipidemii, guta, obezitate).
         Asistenta medicala este asigurata de trei medici si sapte asistente medicale, iar necesitatile de confort, igiena si hrana ale bolnavilor sunt asigurate de cinci infirmiere si un brancardier.
         Exista un nivel hotelier decent (25 paturi repartizate in 4 saloane si o rezerva, dotate cu televizoare, frigidere si grup sanitar).
         Internarea in Sectia de Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice se efectueaza prin Camera de garda, pe baza documentelor de identitate, a biletului de trimitere si a dovezii platii asigurarilor de sanatate (adeverinta salariu, cupon pensie etc.) in limita locurilor disponibile.
         Dispensarizarea pacientilor diabetici se face prin cabinetul de diabet din Ambulatoriul de specialitate asigurand continuitatea monitorizarii acestei afectiuni cronice tot mai raspandite si din pacate cu multiple complicatii grave in lipsa programului igieno-terapeutic adecvat.

Medici:
Sef sectie:

Dr. Silvi Ifrim
medic primar medicina interna, diabet zaharat, nutritie si boli metabolice;
competenta in ecografie generala si Doppler vascular;
doctor in medicina.

Dr. Razvan Vasilescu
medic primar diabet, nutritie si boli metabolice;
doctor in medicina.

Asistent sef: Plocon Laura

  25 de paturi  - capacitate sectie

Sectia se afla la etajul 2 in pavilionul E .

Contact:
Pentru programari si informatii va rugam sa ne contactati prin

telefon: +4 021 318.06.21 / interior 5149

e-mail: diabetcolentina@yahoo.com

Vizualizare dotari


Alte sectii din spital:

A.T.I. 1 A.T.I. 2 Ortopedie A.T.I. 2 Chirurgie CHIRURGIE GENERALA 1 CLINICA CHIRURGIE GENERALA 2 CARDIOLOGIE CHIRURGIE PLASTICA DIABET SI NUTRITIE DERMATO-VENEROLOGIE 1 DERMATO-VENEROLOGIE 2 HEMATOLOGIE DERMATOLOGIE COPII GASTROENTEROLOGIE MEDICINA INTERNA 1 MEDICINA INTERNA 2  MEDICINA INTERNA 3 NEUROLOGIE 1 NEUROLOGIE 2 ONCOLOGIE ORTOPEDIE 1 ORTOPEDIE 2 NEUROCHIRURGIE - Chirurgie spinala NEUROCHIRURGIE PNEUMOLOGIE  RECUPERARE MEDICALA  REUMATOLOGIE   UROLOGIE  PARAZITOLOGIE  MEDICINA MUNCII (Boli Profesionale)